Top

17 NOV – NCE-MASTERCLASS I.S.M. IDFA: CHRIS KING, ACE

17 NOV – NCE-MASTERCLASS I.S.M. IDFA: CHRIS KING, ACE

Op zaterdag 17 november aanstaande organiseert de NCE in samenwerking met IDFA een bijzondere Internationale Masterclass met Chris King, ACE.

 

Chris King is de editor van o.a. de internationaal succesvolle documentaire AMY (Oscar voor beste documentaire, 2016), SENNA (BAFTA Best Editing, 2012) en Exit Through the Giftshop (Oscarnominatie en ACE Eddie Award voor Best Edited Documentary, 2011). Momenteel legt hij de laatste hand aan een documentaire over voetballegende Diego Maradona.

 

De specialiteit van Chris is het monteren van documentaires die voornamelijk zijn opgebouwd uit archiefmateriaal. Hij weet het materiaal zo te structureren dat het resultaat aanvoelt als een prachtig gescripte Hollywood film.

 

Aan de hand van fragmenten uit zijn films zal Annelotte Medema met hem in gesprek gaan over het geheim van deze specifieke manier van structureren en monteren. Aansluitend aan de masterclass bieden we graag een lunch aan op de bovenverdieping van café Brakke Grond.

 

Voor NCE-leden is de masterclass gratis toegankelijk, maar het is wel noodzakelijk om een Eventbrite-kaart te reserveren via deze link. Kaarten zijn te bestellen t/m donderdag 15 november. Na die datum worden de nog beschikbare plaatsen overgedragen aan IDFA.

 

Voor andere geïnteresseerden is de masterclass toegankelijk met een IDFA Accreditatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Programma:
12.00 – 14.00   Masterclass met Chris King, ACE
14.00 – 16.00   Lunch in café Brakke Grond, bovenverdieping