Top

ANNELIEK NOORDERMEER WINT FILMMORE MONTAGEPRIJS

ANNELIEK NOORDERMEER WINT FILMMORE MONTAGEPRIJS

Op het Keep an Eye Filmacademie Festival werden op vrijdag 7 juli de prijzen uitgereikt aan de beste eindexamenfilms van Lichting 2023 van de Filmacademie. Ook een aantal studenten viel in de prijzen door het uitblinken in hun vakgebied.

 

De NCE feliciteert alle afgestudeerde editors die dit jaar met veel passie en vakmanschap hebben gewerkt aan hun eindexamenfilms, en in het bijzonder feliciteren we Anneliek Noordermeer met het winnen van de Filmmore Montageprijs!

 

Namens de NCE zat Dorith Vinken, NCE dit jaar in de jury, die daarnaast bestond uit regisseur Hesdy Lonwijk en editor Nevill van de Veen. Het is fijn om voor de tweede keer op rij samen met Filmmore één van de studenten op deze manier in het zonnetje te kunnen zetten en we bieden Anneliek daarom graag een jaar aangesloten lidmaatschap aan.

 

Uit het juryrapport: “De jury raakte niet uitgepraat over één film. In de montage van deze film zijn opvallende keuzes gemaakt, die gedurfd en gepast buiten de lijntjes kleurden. De montage had een ritme dat ons aan jazz deed denken.”