Top

COVID-19-PROTOCOL EN -TOOLKIT AUDIOVISUELE SECTOR

COVID-19-PROTOCOL EN -TOOLKIT AUDIOVISUELE SECTOR

Hierbij delen we de meest recente versies van het COVID-19-protocol (d.d. 29 mei 2020) en de COVID-19-Toolkit (d.d. 4 juni 2020) voor de Nederlandse audiovisuele sector. Tevens is van de COVID-19-Toolkit nu ook een Engelse versie beschikbaar.

 

De Toolkit is daarnaast zowel in het Nederlands als in het Engels ook in App-vorm beschikbaar:
Klik hier voor de Nederlandse versie
Klik hier voor de Engelse versie

 

Het COVID-19-protocol biedt de audiovisuele sector richtlijnen om het werk te vervolgen en te hervatten binnen de geldende voorschriften van de Rijksoverheid en het RIVM. De verschillende werksituaties zijn met de bijbehorende richtlijnen gespecificeerd in drie risicocategorieën: LOW, MEDIUM en HIGH RISK.

 

In aansluiting hierop heeft de Dutch Academy For Film (DAFF) de COVID-19-Toolkit ontwikkeld, met praktische tips & tricks voor op de werkvloer. De Toolkit heeft de DAFF in samenwerking met alle relevante vakverenigingen ontwikkeld, aansluitend op het protocol. Deze biedt hands-on tips & tricks voor alle departementen en is specifiek ontwikkeld voor drama- commercial- en documentaire producties.

 

We willen graag benadrukken dat we samen verantwoordelijk zijn voor onze sector. Het protocol en de Toolkit bieden handvatten om weer te starten met draaien maar bieden (nog) niet een oplossing voor alle uitdagingen. Lees hier meer over in de brief van NAPA en NCP waarin een uitgebreide toelichting wordt gegeven over het protocol en wat dit betekent voor de complete sector.