Top

MARRE BONKE WINT FILMMORE MONTAGEPRIJS

MARRE BONKE WINT FILMMORE MONTAGEPRIJS

Op het Keep an Eye Filmacademie Festival werden op vrijdag 7 oktober de prijzen uitgereikt aan de beste eindexamenfilms van Lichting 2022 van de Filmacademie. Ook een aantal studenten viel in de prijzen door het uitblinken in hun vakgebied.

 

De NCE feliciteert alle afgestudeerde editors die dit jaar met veel passie en vakmanschap hebben gewerkt aan hun eindexamenfilms, en in het bijzonder feliciteren we Marre Bonke met het winnen van de Filmmore Montageprijs!

 

Deze prijs kwam dit jaar voor het eerst tot stand in samenwerking met de NCE. Fatih Tura zat namens de NCE in de jury, die daarnaast bestond uit regisseur Lisette Donkersloot en editor Marcel Wijninga. Het is fijn om samen met Filmmore één van de studenten op deze manier in het zonnetje te kunnen zetten en we bieden Marre daarom graag een jaar aangesloten lidmaatschap aan.

 

Uit het juryrapport: “Marre Bonke heeft dramatische films gemonteerd met een mooie filmische stijl, waarbij gedurende het kijken vragen worden opgeroepen die uitnodigen om verder te kijken.”