Top

NCE & IDFA INTERNATIONAL MASTERCLASS: CHRIS KING, ACE

NCE & IDFA INTERNATIONAL MASTERCLASS: CHRIS KING, ACE

Op zaterdag 17 november organiseerde de NCE in samenwerking met IDFA een bijzondere Internationale Masterclass met Chris King, ACE.

 

In een uitverkochte Rode Zaal in theater Brakke Grond, ging Annelotte Medema met Chris King in gesprek over de geheimen van zijn specifieke manier van monteren. Chris’ specialiteit is het monteren van documentaires die voornamelijk zijn opgebouwd uit archiefmateriaal. Hij weet het materiaal zo te structureren dat het resultaat aanvoelt als een prachtig gescripte Hollywood film.

 

Het gesprek werd afgewisseld met clips uit Chris’ werk, waaronder de internationaal succesvolle documentaire AMY (Oscar voor beste documentaire, 2016), SENNA (BAFTA Best Editing, 2012) en Exit Through the Giftshop (Oscarnominatie en ACE Eddie Award voor Best Edited Documentary, 2011).

 

Tijdens de aansluitende lunch in café Brakke Grond was er uitgebreid de mogelijkheid om na te praten met collega’s en natuurlijk met Chris zelf. We zijn erg blij dat Chris zijn kennis op deze middag met ons wilde delen en kijken terug op een zeer geslaagde masterclass!

 

Fotografie: Wouter Jansen — © NCE