Top

NCE & IDFA INTERNATIONAL MASTERCLASS: JOE BINI

NCE & IDFA INTERNATIONAL MASTERCLASS: JOE BINI

Na een succesvolle Internationale Masterclass Documentaire tijdens het IDFA vorig jaar organiseerde de NCE, samen met IDFA Industry Talk, op 18 november een masterclass met de bijzondere Amerikaanse editor Joe Bini.

 

Bini is een zeer veelzijdige editor, die zowel drama als documentaire monteert. Met regisseur Werner Herzog werkte hij aan meer dan 25 films en in 2009 won hij een Primetime Emmy Award als medeschrijver en editor van de documentaire Roman Polanski: Wanted and Desired.

 

Daarnaast werkte Bini als editor aan prijswinnende speelfilms als We need to talk about KevinThe Bad Lieutenant: Port of CallRescue Dawn en American Honey, en aan belangwekkende documentaires als Grizzly ManManhunt: The Inside Story of the Hunt for Bin LadenCave of Forgotten Dreams, en Into the Abyss.

 

Aan de hand van fragmenten ging Menno Boerema, NCE in gesprek met Joe over deze bijzondere mix van genres, zijn werkwijze, en over hoe hij zijn ervaring als speelfilmeditor gebruikt bij het monteren van documentaires.

 

Deze masterclass was onderdeel van het ‘IDFA Industry Talk’-programma en vond plaats in de Rode Zaal van de Brakke Grond in Amsterdam.

 

Fotografie: Niels Koopman — © NCE