Top

NCE MASTERCLASS: EDDIE HAMILTON, ACE

NCE MASTERCLASS: EDDIE HAMILTON, ACE

Op zondag 24 september was de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht tot de nok gevuld met filmeditors, -professionals en -studenten voor de jaarlijkse Internationale NCE-Masterclass Montage, tijdens en in samenwerking met het Nederlands Film Festival.

 

Voor deze twaalfde editie verwelkomden we filmeditor Eddie Hamilton, ACE, bekend van grote blockbusters zoals MISSION IMPOSSIBLE: DEAD RECKONING PT. 1 / FALLOUT / ROGUE NATION (Christopher McQuarrie, 2023 / 2018 / 2015), KICK-ASS (Matthew Vaughn, 2010), KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE / THE SECRET SERVICE (Matthew Vaughn, 2017 & 2014) en TOP GUN: MAVERICK (Joseph Kosinski, 2022), waarvoor hij in 2023 een ACE Eddie Award ontving en genomineerd werd voor een Oscar en een BAFTA.

 

 

Moderator Peter Alderliesten, NCE ging met Eddie Hamilton, ACE in gesprek over het montagevak. Naast het verloop van zijn carrière kreeg het publiek ook een uniek inkijkje in zijn Avid projecten. Aan de hand van verschillende tijdlijnen gaf hij inzicht in zijn montageproces en samenwerkingen met zowel zijn team als de andere disciplines. Er werd ingegaan op de overeenkomsten en verschillen met kleinschaligere films en het publiek kreeg zo een gedetailleerd beeld van hoe het is om te werken aan deze grote actiefilms.

 

Na de Q&A werd de middag afgesloten met een gezellige borrel waar de meer dan 190 toeschouwers volop napraatten over deze succesvolle masterclass

.

 

Fotografie: Ivar Iding – © Ivar Iding / NCE