Top

NCE MASTERCLASS: MIKKEL E.G. NIELSEN, ACE

NCE MASTERCLASS: MIKKEL E.G. NIELSEN, ACE

Op zondag 26 september was Oscarwinnaar Mikkel E.G. Nielsen, ACE onze eregast tijdens de tiende Annual International NCE Masterclass op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

 

In een volle zaal als vanouds ging Mikkel in gesprek met Job ter Burg, ACE, NCE en sprak hij inspirerend en openhartig over zijn carrière, zijn motivatie, de kracht van samenwerking en zijn werk aan onder andere OLD MEN IN NEW CARS (Lasse Spang Olsen, 2002), BEASTS OF NO NATION (Cary Fukunaga, 2015) en het voor een Oscar genomineerde A ROYAL AFFAIR (Nikolaj Arcel, 2012).

 

 

 

 

Tijdens de tweede helft van de masterclass ging Mikkel dieper in op zijn werk aan SOUND OF METAL (Darius Marder, 2020), waarvoor hij dit jaar zowel de Academy Award als de BAFTA voor beste montage won.

 

Nielsen benadrukte hoe belangrijk het voor hem is om fris en nieuwsgierig te blijven, en hoe hij zich telkens opnieuw in een project kan storten door het intensieve werken aan speelfilms af te wisselen met commercials en music video’s bij Rockpaperscissors, waardoor hij zijn filmtaal blijft ontwikkelen en kan blijven leren. Ook nam hij het publiek mee in zijn manier van werken door de originele opening van Sound of Metal te laten zien en uitgebreid te bespreken.

 

De masterclass werd live meegekeken door publiek in Kinepolis Utrecht, en wereldwijd door onder andere leden van de editorsfederatie TEMPO.

 

De tiende editite van de NCE Annual International Masterclass vond plaats in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg in Utrecht. Traditiegetrouw ging het enthousiaste publiek van filmmakers en studenten na afloop tijdens de borrel nog uitgebreid met elkaar in gesprek.

 

Fotografie: Ivar Iding – © Ivar Iding / NCE