Top

26 SEPTEMBER — NCE MASTERCLASS: MIKKEL E.G. NIELSEN, ACE

26 SEPTEMBER — NCE MASTERCLASS: MIKKEL E.G. NIELSEN, ACE

De jaarlijkse Internationale Masterclass Montage van de NCE is weer helemaal terug met een live zaalprogramma tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Deze keer is de Oscarwinnende Deense filmeditor Mikkel E.G. Nielsen, ACE op zondag 26 september onze eregast.

 

Voertaal: Engels. The entire masterclass will be in the English language.

 

Mikkel E.G. Nielsen, ACE (1973) begon zijn carrière als filmeditor met ANJA & VIKTOR (Charlotte Sachs Bostrup, 2001). Sindsdien monteerde hij talloze Deense en internationale films, waaronder Cannes-winnaar RECONSTRUCTION (Christoffer Boe, 2003) en KING’S GAME (Nikolaj Arcel, 2004), waarvoor hij de Deense Robert Award ontving. Ook werkte hij aan films als DEAR WENDY (Thomas Vinterberg, 2005), het voor een Oscar genomineerde A ROYAL AFFAIR (Nikolaj Arcel, 2012) en BEASTS OF NO NATION (Cary Fukunaga, 2015).

 

In april van dit jaar won hij, als eerste Deen ooit, de Academy Award voor Beste Montage voor zijn werk aan SOUND OF METAL (Darius Marder, 2020). Voor diezelfde film ontving hij dit jaar ook de BAFTA voor Beste Montage.

 

 

Tijdens de masterclass zal Mikkel in gesprek gaan over zijn vak, zijn inspiraties en keuzes, zijn werkproces en over het belang van de vele keuzes die editors maken, aan de hand van fragmenten uit zijn werk.

 

Programma:
14u30 – 15u00 Inloop
15u00 – 16u15 Start masterclass
16u15 – 16u45 Pauze
16u45 – 18u00 Vervolg masterclass en Q&A
18u00 – 19u30 Borrel

 

De masterclass vindt als vanouds plaats in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg aan het Lucas Bolwerk 24 in Utrecht en wordt natuurlijk weer afgesloten met een gezellige borrel.

 

Kaarten voor de masterclass, à 55 euro, zijn te verkrijgen via deze link.

Voor NCE-leden is de masterclass gratis toegankelijk, maar zij dienen zich wel via deze link aan te melden.

 

 

Let op: de kaarten voor het live zaalprogramma zijn alleen via de NCE te verkrijgen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

 

Bij de deur zal er dit jaar gebruik gemaakt worden van de CoronaCheck app.

Alleen mensen wiens QR-code een groen scherm oplevert mogen naar binnen.