Top

NCE MASTERCLASS: STEPHEN MIRRIONE, ACE

NCE MASTERCLASS: STEPHEN MIRRIONE, ACE

Zondagmiddag 21 mei ging een lang gekoesterde droom in vervulling: Een internationale masterclass met editor Stephen Mirrione, ACE.

 

Stephen ging in een persoonlijk, inspirerend en diepgravend gesprek met Job ter Burg, ACE, NCE in op zijn rol als editor en de keuzes die hij maakte binnen de films en in zijn carrière. De uit Californië afkomstige Mirrione is de vaste editor van gevierde en zeer gevarieerde regisseurs als Alejandro González Iñárritu, Steven Soderbergh en George Clooney.

 

Het gesprek verliep van zijn eerste kleine film Swingers (Doug Liman, 1996), via de eerste successen Traffic, (Soderbergh, 2000), 21 Grams (Iñárritu, 2003) en Babel (Iñárritu, 2006) naar de meer recente cinematografische hoogstandjes Birdman (2014) en The Revenant (2015), beide tevens geregisseerd door Iñárritu.

 

Mirrione deelde in een warme, goedgevulde zaal zijn methodes en overtuigingen waarmee hij bewees een zeer toegewijde en nauw betrokken mede-creator te zijn van de meest vernieuwende en spraakmakende cinema van de laatste 10 jaar.

 

Fotografie: Annelotte Medema — © NCE