Top

NIEUW NCE-LID: TOBIAS CORNELISSEN

NIEUW NCE-LID: TOBIAS CORNELISSEN

Als eerste nieuwe lid van 2020 verwelkomt de NCE deze maand Tobias Cornelissen als aangesloten lid. Sinds vorig jaar bieden we nieuwe leden graag de gelegenheid om zichzelf voor te stellen, en hieronder is de bijdrage van Tobias te lezen.

 


 

Mijn naam is Tobias Cornelissen.

 

In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Filmacademie met de films At Midnight Plays a Dance-Tune, Dante vs. Mohammed Ali en Sisters. Tijdens NFF 2018 heb ik voor de montage van deze films de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor ‘Beste Crewlid’ (van een studentenfilm) ontvangen.

 

Ik heb een studio in Broedplaats VKG in het Volkshotel (voormalig Volkskrant gebouw), samen met een bevriende Sound Designer. Hier monteerde ik de afgelopen anderhalf jaar voornamelijk korte films, zowel fictie als documentaire.

 

Voorbeelden zijn Kort! Mooie Alexander van Marc Wagenaar en Ik, moordenaar van Kim Kokosky Deforchaux. Daarnaast doe ik wel eens een trailer, videoclip, commercial, voormontage of familiefilmpje.

 

Op dit moment vind ik die verscheidenheid aan projecten en makers heel inspirerend. Het is mijn ambitie om uiteindelijk lange speelfilms en documentaires te monteren.

En ik zou wel eens zo’n palmblad van Cannes vooraan een eigen film of trailer willen hebben.