Top

NIEUWE LEDEN: 2021-2022

NIEUWE LEDEN: 2021-2022

Afgelopen jaar verwelkomde de NCE weer een aantal nieuwe leden, en heeft één van onze leden de overstap gemaakt naar het actieve lidmaatschap.

 

Imre Reutelingsperger, NCE en Gys Zevenbergen, NCE zijn toegetreden als actief lid, en Wiesje van Amstel en Sonja Visser zijn toegetreden als aangesloten lid. Daarnaast heeft Joshua Menco, NCE de overstap van het aangesloten naar het actieve lidmaatschap gemaakt.

 

We vragen nieuwe leden altijd om zichzelf even voor te stellen, en ook leden die van het aangesloten naar het actieve lidmaatschap overstappen kunnen zo de gelegenheid nemen om zichzelf nog eens onder de aandacht te brengen. Hieronder zijn de nieuwe bijdragen te lezen.

 


 

Hallo! Mijn naam is Wiesje van Amstel.

 

Het fascineert mij enorm dat films op een unieke en invoelbare wijze nieuwe perspectieven kunnen bieden. Door middel van mijn werk breng ik daarom graag maatschappelijke taboe-onderwerpen aan het licht. Zo geef ik ongeziene mensen een stem en een gezicht in onze maatschappij. Mijn grootste streven is om mensen te verbinden door middel van mijn werk.

 

In 2020 ben ik afgestudeerd als editor aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien run ik mijn eigen bedrijf als filmeditor. Ik omschrijf mezelf vaak als ‘regisseur van het geschoten beeld’ omdat wij als editors de verhaallijnen op een regisserende wijze weten te structureren. Daarbij is een goede samenwerking met onze regisseurs natuurlijk noodzakelijk. Mijn dag is gemaakt als ik een perfect gestructureerde tijdlijn vol mooie kleuren neer heb kunnen leggen.

 

Momenteel monteer ik vooral maatschappelijke documentaires met poëtische elementen. Ik heb al vele mooie films mogen monteren en leer steeds meer van andere genres. Daarnaast geef ik af en toe filmworkshops omdat ik het leuk en belangrijk vind om mijn kennis over te dragen en te leren van anderen. Gelukkig heb ik al een aantal van jullie kunnen ontmoeten, maar ik ontmoet jullie graag in de toekomst als gehele NCE bij de masterclasses en borrels!

 


 

Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Sonja Visser, Avid editor met een (zorgwekkende) televisie- en dramaserieverslaving. Ik ben ontzettend blij dat ik als aangesloten lid mag aanschuiven bij de NCE. Ik hoop er veel te kunnen leren en collega’s te ontmoeten om ervaringen mee te delen.

 

In het verleden heb ik video gestudeerd in Enschede, film in New York en film- en televisiewetenschappen in Utrecht. Zo door de jaren heen heb ik (vanuit verschillende functies) aan veel producties mogen meewerken. Van nieuws en scoops tot voetbal, en van documentaires en spelshows voor op tv tot kinderfilms voor in de bios. Allemaal met veel plezier, maar omdat ik de drama-montage toch het mooiste en interessantste en leukste vak vind, zou ik me in de toekomst graag meer hierop focussen.

 

Aansluiten bij de NCE gaat me daar hopelijk bij helpen!

 


 

Beste NCE-leden.

 

De meesten van jullie ken ik al maar ik zal me nogmaals kort voorstellen. Ik ben Joshua, 35 jaar, en werk als freelance film- en commercial editor vanuit mijn studio in Amsterdam Oost. Ik ben vanuit een studie Engelse literatuur en taalkunde aan de UvA doorgerold in het montagevak. Vóór 2016 hield ik mij vooral bezig met televisieprogramma’s en het vastleggen en monteren van wetenschappelijke video’s. De afgelopen 6 jaar heb ik mij toegespitst op het monteren van films, series en commercials.

 

Tot nu toe is het mij erg bevallen om lid te zijn van de NCE. Ik heb veel fijne collega’s leren kennen en daarmee een waardevol netwerk opgebouwd. Ik vind het heel leuk en een eer om nu actief lid te zijn en hoop de komende jaren nog meer van jullie persoonlijk te ontmoeten.