Top

NIEUWE LEDEN IN 2019

NIEUWE LEDEN IN 2019

Deze maand verwelkomt de NCE drie nieuwe leden: Boelie Vis, NCE en Daan Wierda, NCE zijn toegetreden als actief lid en Joshua Menco is toegetreden als aangesloten lid. Daarnaast heeft Annelotte Medema, NCE de overstap van het aangesloten naar het actieve lidmaatschap gemaakt.

 

Vanaf nu bieden we nieuwe leden graag de gelegenheid om zichzelf voor te stellen, en hieronder zijn de eerste bijdragen te lezen.

 


 

Mijn naam is Boelie Vis. Sinds 2001 ben ik drama editor, ik monteer voornamelijk dramaseries, soms een telefilm, korte film of een speelfilm. Dat doe ik bij Filmmore. Ook geef ik jaarlijks een workshop televisiedrama op de filmacademie aan de derdejaars montage studenten.

 

In 2009 heb ik de “Slate Award Best Editing” gewonnen op het California Independent Film Festival (CAIFF) voor de korte film “Losing Track” van Jacco Groen.

 

Het liefst zet ik een nieuwe serie op: wat wordt de stijl, de vorm, het ritme, de muziek? Het moet een smoel krijgen.

 

Daarnaast werk ik als componist — dat doe ik als zelfstandige, vanuit mijn studio aan huis. Ik heb naast verschillende showreels, leaders en idents ook een aantal dramaseries en een speelfilm gescored.

Waarom die combinatie zo inspirerend is? Dat vertel ik je graag op een van de NCE-borrels.

 


 

Mijn naam is Joshua Menco; 31 jaar en werkzaam als film-, serie- en reclame editor. Ik werk vanuit mijn studio op de Plantage Middenlaan en deel mijn kantoor met een bevriende audio-nabewerker.

 

Tijdens mijn tienerjaren is de interesse voor montage ontstaan. Deze interesse hield aan en zodoende verdiende ik bij, tijdens mijn studie Engelse Literatuur aan de UvA, met het filmen en monteren van bedrijfsfilms.

Na mijn studie ging ik aan de slag als editor van TV programma’s en nieuwsitems. Uiteindelijk kreeg ik de kans om mijn tanden in de montage van Toon te zetten, een achtdelige comedyserie voor KPN, en zodoende is mijn passie voor fictie ontstaan.

 

In 2018 heb ik met veel plezier mijn eerste bioscoopfilm mogen monteren. Daarnaast doet Wild het goed op festivals — een short van regisseur Jan Verdijk die ik heb gemonteerd. Op dit moment monteer ik Papadag seizoen 2 samen met Christine Houbiers en in het najaar begin ik aan de montage van een nieuwe serie.

 

Wat mij betreft mogen de films en series blijven komen; ik geniet er enorm van! Met veel plezier vernam ik het nieuws dat ik deel mag worden van de NCE en ik verheug mij er dan ook op jullie allemaal te ontmoeten.