Top

NIEUWE LEDEN: NAJAAR 2020

NIEUWE LEDEN: NAJAAR 2020

Dit najaar verwelkomt de NCE drie nieuwe leden: Manuel Rombley, NCE is toegetreden als actief lid, en Emma Mandjes en Alex Pieterse zijn toegetreden als aangesloten lid.

 

We vragen nieuwe leden altijd om zichzelf even voor te stellen, en ook leden die van het aangesloten naar het actieve lidmaatschap overstappen kunnen zo de gelegenheid nemen om zichzelf nog eens onder de aandacht te brengen. Hieronder zijn de nieuwe bijdragen te lezen.

 


 

Mijn naam is Manuel Rombley.

 

Verhalen vertellen door middel van filmmontage is een van mijn grootste passies. Als ik met een film bezig ben, bestaat de rest van de wereld even niet meer.

 

Ik ben super blij me nu aan te kunnen sluiten bij de NCE, een platform om elkaar te ontmoeten en te inspireren, om elkaar te steunen en van elkaar te leren. Juist dit onderlinge contact en de uitwisseling van kennis is voor mij belangrijk. Ik krijg altijd veel energie en inspiratie van contact met mede-editors. Daarom hoop ik jullie allemaal snel in het echt te kunnen ontmoeten, als de COVID-situatie het weer toe laat.

 

Ik ben zelf inmiddels meer dan 17 jaar werkzaam als editor en heb mooie fictie films, kort en lang, videoclips en commercials mogen snijden. De laatste jaren ben ik me ook meer in het snijden van documentaires aan het verdiepen. Ik merk dat ik dat ook super leuk vind.

 

Eind 2019 ben ik met een grader en een visual effects maker een mini postproductiehuis begonnen in hartje Amsterdam. Door COVID hadden we een moeizame start, maar inmiddels zitten we volop in onze eerste productie, een boekverfilming die zich afspeelt op Curaçao. Het is een mix van fictie en documentaire. Voor mij is dit een van de mooiste en meest persoonlijke projecten waar ik aan heb gewerkt omdat ik op dit eiland deels mijn roots heb liggen. Begin januari volgend jaar mag “De veroordeling” eindelijk de bioscoop in, dus gaat deze film allen zien een knetter goed verhaal heel trots om hier aan meegewerkt te hebben.

 

Nogmaals, hopelijk kunnen we elkaar binnenkort in real life ontmoeten. Ik kijk er naar uit!

 


 

Hallo allemaal, mijn naam is Emma Mandjes.

 

Ik ben heel blij dat ik me als aangesloten lid mag voegen bij de NCE! Ik ben in 2020 afgestudeerd van de Nederlandse Filmacademie, richting montage. Ik ben afgestudeerd met de documentaire ‘The Ballet of Service’ en de fictiefilm ‘Terug naar Zotteken Waes’ en heb in het jaar daarvoor een paar maanden stage gelopen bij Axel Skovdal Roelofs.

 

Ik ben nu werkzaam als freelance editor. Momenteel werk ik als assistent aan een documentaire serie bij VICE.

 

Het vak montage doet mijn hart sneller kloppen en ik zou me in de toekomst graag willen richten op de montage van zowel documentaires als fictiefilms. Hopelijk tot snel!!

 


 

Mijn naam is Alex Pieterse, hierbij een kort voorstelrondje.

 

In 2020 ben ik afgestudeerd als editor van de Nederlandse Filmacademie met de films ‘Donnie Mountain’ en ‘Deepfake Therapy’. Mijn afstudeerstage heb ik het jaar daarvoor gelopen bij Bas Icke en Jasper Quispel.

 

Momenteel ben ik werkzaam als freelance editor en assisteer ik nu aan een nieuwe documentaire serie bij VICE. Mijn kamer heb ik omgetoverd tot montageset waar ik alles monteer met de uiteindelijke ambitie om straks een eigen studio te hebben.

 

Montage is voor mij een vak waarin je nooit uitgeleerd bent en elk project is dan ook weer een nieuwe uitdaging. Mijn interesse ligt juist daarom bij de variatie en zo wil ik me in de toekomst gaan richten op zowel fictie als documentaire, kort of lang, met alle facetten die daarbij komen kijken!