Top

NIEUWE LEDEN: VOORJAAR 2023

NIEUWE LEDEN: VOORJAAR 2023

Afgelopen maand verwelkomde de NCE maar liefst zes nieuwe leden. Gijs Onvlee, NCE en Ralf Verbeek, NCE zijn toegetreden als actief lid, en Erik van der Bijl, Laura Brouwer, Alex Elsinga, en Esgo Groenendijk zijn toegetreden als aangesloten lid. Daarnaast heeft Daan Wijdeveld, NCE de overstap gemaakt van het aangesloten naar het actieve lidmaatschap.

 

We vragen nieuwe leden altijd om zichzelf even voor te stellen, en ook leden die van het aangesloten naar het actieve lidmaatschap overstappen kunnen zo de gelegenheid nemen om zichzelf nog eens onder de aandacht te brengen. Hieronder zijn de nieuwe bijdragen te lezen.

 


 

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Gijs Onvlee en ik ben trots dat ik mag toetreden als actief lid bij de NCE. Sinds tien jaar werk ik als editor, waarin ik mij het liefst focus op het vertellen van lange verhalen in de vorm van documentaire en fictie. De afwisseling hiervan vind ik erg leuk en ook het mixen van vorm en stijl doe ik graag.

 

Enkele titels waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt zijn ‘De laatste golven van Eugene’, ‘Present are the absent’, ‘Roco en Noï’, ‘Zeebenen’ en ‘Gewoon mens’. Daarnaast heb ik afgelopen jaar mijn eerste bioscoopfilm ‘Fijn weekend’ gemonteerd, die nu op Netflix staat, en ga ik deze zomer mijn tweede bioscoopfilm snijden.

 

Zoals waarschijnlijk veel van jullie vind ik het heerlijk om mijzelf op te sluiten in een edit set en in het materiaal op zoek te gaan naar de beste vertelling, emotie of perspectief. Ook vind ik het leuk om samenwerkingen aan te gaan met andere editors. Twee jaar geleden heb ik dat gedaan voor de serie ‘Feyenoord – Dat Ene Woord’ (Disney+) en aankomend jaar ga ik dit weer doen voor een nieuwe Netflix serie.

 

Juist omdat we een beroep hebben waar je veel alleen bent vind ik het heerlijk om samen te werken en van elkaar te leren om elkaar verder te helpen.

 

Het lijkt me erg leuk om iedereen te leren kennen, tot snel!

 


 

Hallo collega’s,

 

Mijn naam is Ralf Verbeek en ik monteer alweer 20 jaar met veel liefde en plezier documentaires, fictie en televisieproducties. De laatste 8 jaar voornamelijk documentaires, zoals bijvoorbeeld de lange documentaires ‘Nikki’ (2021) over een meisje met ouders met zware psychische problemen, ‘De achtste dag’ (2018), over de financiële crisis van 2008 en ‘Tony’ (2015), over het ontstaan van de Tony Chocolonely chocolade.

 

Daarnaast werkte ik ook aan een hoop 50 minuten documentaires zoals bijvoorbeeld ‘Liefsteling’ (2022) over grootste liefde en dementie, ‘Turn!’ (2018) over misstanden in de turnwereld, of ‘Verboden vlucht’ (2014), over een DDR-gezin wat over de muur probeerde te vluchten. Meer van mijn werk kun je zien op www.ralffilm.nl

 

Vanuit mijn eigen studio in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht werk ik met regisseurs uit het hele land aan mooie films. Dat hoop ik nog een hele tijd te blijven doen.

 

Het lijkt mij fijn vaker collega’s te ontmoeten, dus hopelijk tot snel!

 


 

Hallo collega’s,

 

Ik ben Erik van der Bijl, een filmmaker geboren in Veenendaal in 1997. Na mijn middelbare school ben ik begonnen met de studie Audiovisueel aan het Mediacollege Amsterdam, waar ik montage ontdekte als mijn favoriete onderdeel van het filmmaken.

 

Na het afronden van deze studie werd ik aangenomen aan de Filmacademie (Lichting 2022) en heb daar mijn vaardigheden voor het monteren verder kunnen ontwikkelen. In het najaar van 2021 liep ik stage bij Pelle Asselbergs en werkte ik mee aan de documentaireserie Human Playground (geregisseerd door Tomas Kaan).

 

Na mijn afstuderen aan de academie met de films Entertain Me (geregisseerd door Beek Groot) en Jongen van Hout (geregisseerd door Eva Oosterveld), ben ik samen met Marre Bonke ingetrokken in de voormalige studio van Ellemieke en Tessel, in de Houthavens. Voorheen bekend als Studio Beneden Peil, hebben wij hem omgedoopt tot Studio Holy Schnitt! Hier gaan we beiden aan de slag als beginnende editors.

 

Hopelijk tot snel op de borrels!

 


 

Hoi allen!

 

Ontzettend leuk om onderdeel te zijn van dit getalenteerde gezelschap. Mijn naam is Laura Brouwer, en ik ben 27 jaar oud. Wat ooit begon als een fascinatie voor making-of’s en blooper reels, heeft zich weten te ontvouwen tot een heuse montage carrière.
In 2017 ben ik afgestudeerd als documentaire en fictie-editor aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

De afgelopen 6 jaar zijn mijn Wacom en ik voornamelijk in de weer geweest met het monteren en afwerken van commercials en branded content, voor merken als; Vattenfall, Bol.com, Kwekkeboom, Auping en Audi. Een paar andere voorbeelden van montage credits op mijn naam zijn; ‘Tribe of Ghosts’ (Korte Documentaire), ‘Kramp’ (Webserie), ‘Sisca’ (Korte Documentaire), ‘Katana’ (Experimenteel) en ‘Safta Judith’ (Lange Documentaire).

 

Ik hoop deze verschillende verhaalvormen in de vele montage jaren die ik nog tegemoet ga met elkaar af te wisselen, en kijk uit naar alle samenwerkingen die de toekomst nog zal brengen.

 

Hopelijk tot snel!

 


 

Hallo allemaal!

 

Ik ben Alex Elsinga, in 2022 afgestudeerd van de Nederlandse Filmacademie met twee fictiefilms ‘(A Capella in D Mineur’ en ‘This Is Your Captain Speaking’) en één documentaire (‘Filho’).

 

Sinds mijn afstuderen ben ik als freelancer aan het werk en heb ik al aan verschillende films en series mogen werken. Zo heb ik bijvoorbeeld geassisteerd aan projecten zoals de korte film ‘NL-Alert’, de eerste vier afleveringen van ‘Sleepers’ seizoen twee en de internetserie ‘Broodje Aap.’

 

Voor zowel één aflevering hiervan en de korte 20 minuten film ‘Als Skiën Dansen Wordt’ heb ik de beeldmontage verzorgd. In de toekomst hoop ik met mijn eigen montagestudio de eindmontages te verzorgen en vooral mooie dingen te maken!

 

Ik kijk uit naar de verschillende NCE evenementen, masterclasses en borrels en om met iedereen kennis te maken!

 


 

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Esgo Groenendijk en ik ben ontzettend trots dat ik als aangesloten lid mag toetreden tot de NCE. Het is een prachtige reis geweest om hier te komen, die voor mij begon door als autodidact zelf te experimenteren met Final Cut Pro 7 en Avid.

 

Mijn carrière in filmmontage begon ongeveer 9 jaar geleden, toen ik samenwerkte met Manuel Rombley en Wouter van Luijn. Destijds werkte ik op de montageafdeling van het productiebedrijf hazazaH, maar ik was me er toen al van bewust dat mijn passie eigenlijk lag in het fictie- en documentairegenre. De grote vraag was alleen hoe ik in deze eigenzinnige hoek van de filmmontage terecht kon komen.

 

Door een ongelooflijke samenloop van omstandigheden kwam ik in contact met Manuel Rombley. Na het assisteren bij zijn film “Cornea” kreeg ik ook de kans om samen te werken met Wouter van Luijn aan “Aanmodderfakker” en later aan “Wij”. Na vele mooie jaren en hard werken, waarbij ik het geluk had om te mogen werken met respectabele leden van de NCE, waaronder Elsbeth Kasteel (“King of the Road”), Sander Vos (“Dirty God”), Patrick Schonewille (“de Libi”), Pelle Asselbergs (“Bulado”), Xander Nijsten (“Occupied City”) en Manuel Rombley (“Totem”), heb ik veel geleerd en mezelf kunnen ontwikkelen. Voor mij is de samenwerking en het delen van het creatieve proces met al deze professionals een waardevolle leerschool geweest. Het leren stopt echter nooit en de techniek staat nooit stil.

 

Daarom lijkt de NCE mij een uitstekende plek om mij als filmmaker bij aan te sluiten en samen met jullie dit prachtige vak verder te ontwikkelen.

 


 

Dag allemaal,

Mijn naam is Daan Wijdeveld. Sinds mijn afstuderen in 2010 aan de filmacademie ben ik nu 13 jaar fulltime werkzaam als film editor. Ik zit al vanaf het begin (met de start van filmeditors.nl en daarna als aangesloten lid) bij de NCE.

 

Ik heb de NCE altijd als iets bijzonders ervaren. Als een soort ambachtsgilde. Mijn plan om actief lid te worden lag er eigenlijk al 3 jaar geleden (na 10 jaar fulltime monteren), maar op hetzelfde moment kregen we bij ons thuis een tweeling naast onze 3 prachtige kinderen, dus werd het een beetje drukker 🙂 Hierdoor achtte ik mezelf niet in staat me actief genoeg in te kunnen zetten voor de NCE. Maar nu is die tijd gelukkig wel aangebroken.

 

Ik monteer volledig op emotie in de vertelling. Ik geloof ook echt dat de emotionele lading van je vertelling ervoor zorgt dat je je als kijker kunt identificeren met een onderwerp of karakter of juist kunt klaarstomen om bepaalde informatie overdracht het beste te laten plaatsvinden.

 

Ik heb meerdere lange en korte documentaires en series voor tv, streaming diensten en bioscoop gemonteerd. Een kleine greep uit mijn werk welke meerdere prijzen internationaal en nationaal hebben gewonnen: ‘Ik stond erbij’ (2013), ‘A goat for a vote’ (2014), ‘A stranger came to town’ (2017), ‘Keetschoppers’ (2018).

 

Ook heb ik veel kinderdocumentaires gemaakt voor VPRO, KRO-NCRV en voor de EO. Een paar voorbeelden: ‘Mijn dochter de vlogger’, ‘#pestverhaal’, ‘Ons eiland’, ‘Lieve k#t telefoon. Meer recent nog de documentaire series voor Amazon Prime en NPO3: ‘Regenboogmoorden’ (2023) en ‘De zaak Rombley’ (2023).

 

Ik hoop jullie snel allemaal bij een borrel van de NCE te zien en iedereen die ik nog niet ken te ontmoeten!